Tijdlijn

Tijdlijn


 

1984
Oprichting Reftrade BV.

 

 

1991
Afsplitsing van Refcon Holding.

 

 

1995
Activiteiten worden uitgevoerd onder leiding van een nieuwe directie.

 

 

1999
Oprichting Reftrade Rental BV. De verhuurvloot wordt uitgebouwd en wordt het speerpunt van de organisatie. Met de introductie van de (super)volumeserie wordt er een nieuwe productlijn toegevoegd.

 

 

2001
Door de vraag naar aangepaste containers voor de offshore industrie komt Reftrade met het product Basic EN12079. Deze container voldoet aan de Europese en Britse offshore standaarden. In dit jaar wordt ook Reftrade España opgericht om de Spaanse markt te bedienen vanuit Murcia.

 

2002
Reftrade France wordt opgericht en vanuit Senlis worden de activiteiten uitgebouwd.De terminal- en reeferserviceactiviteiten van Reftrade worden ondergebracht in een aparte werkmaatschappij: Mainport Reefer Services (MRS).

 

 

2006
Reftrade France blijkt erg succesvol en al snel is een eigen kantoor en een opslagdepot nodig. Deze wordt gevestigd in Crepy en Valois (nabij Parijs).

 

 

 

 

2007
Reftrade France neemt de activiteiten over van haar concurrent ECS en verdubbelt daarmee haar vloot. Door de moeilijke marktomstandigheden verkoopt Reftrade haar aandeel in Reftrade España. Reftrade España gaat verder onder de naam Terramar en richt zich op de markt van containeronderdelen. Reftrade introduceert haar eigen DNV2.7-1 offshore koelcontainers en vriescontainers: de Premiums.Voordeel van deze container is dat deze is ontwikkeld als offshore container met een doordacht en zeer robuust design. De Premium is verkrijgbaar als 10’ en als 20’. De Reftrade-groep verhuist naar de Droogdokweg in Rotterdam waar het de beschikking krijgt over een werkplaats van 3.600m².

 

 

2008
Binnen een jaar neemt Mainport Reefer Services (MRS) de activiteiten en het terrein over van het slecht renderende Morcon.MRS wordt Mainport Rotterdam Services.Reftrade raakt in gesprek met de firma AB-Cool in het Schotse Aberdeen die de productlijn lokaal in de markt wil zetten, met name voor de offshore-industrie.

 

 

 

2010
Reftrade gaat zich richten op haar kernactiviteiten en doet haar aandeel in MRS van de hand. Reftrade introduceert de Maxi Specials; geassembleerde koelcontainers en vriescontainers voor meer flexibiliteit en capaciteit.

 

 

 

2012
Reftrade is de grootste evenementenkoeler van de Benelux. Met name festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Mysteryland dragen hier aan bij. Reftrade verwerft 50% in het bestaande bedrijf AB-Cool en Reftrade UK is geboren.

 

 

2013
Reftrade France breidt haar opslagdepots uit: Lyon, Bordeaux en Tours behoren nu ook tot het netwerk van uitleverpunten.

 

 

2014
Reftrade Rental verhuurt een recordaantal containers. Inmiddels bestaat de vloot voor een aanzienlijk deel uit offshore koelcontainers en vriescontainers.

 

 

 

2015
Reftrade krijgt het ISO 9001-certificaat toegekend: een kwaliteitskeurmerk voor de complete organisatie.


2016
Reftrade is als medeleverancier geselecteerd om de Maxi Special koel –en vriescellen op meerdere distributie platforms in geheel Frankrijk te plaatsen voor de firma Chronopost, onderdeel van DPD pakketdienst, die van start is gegaan met de lancering van haar nieuwe dienst Chronofresh. De uitrol van de operatie over meer dan 80 distributiehubs in geheel Frankrijk is gestart in 2015 en zal doorlopen tot 2018.