Terug Energieverbruik koelcontainers kan flink omlaag.

Voor het koelen van containers blijkt een nieuwe besturingsmethode uitkomst te bieden, hierdoor vermindert het energieverbruik met 65%.

Jaarlijks worden er wereldwijd honderdduizenden containers met bederfelijke producten zoals groenten, fruit, bloembollen en vlees getransporteerd en opgeslagen, dit verbruikt behoorlijk wat energie.

Quest:  ‘Quality and Energy efficiency in Storage and Transport of agro-materials’. Deze besturingsmethode stuurt de koel unit aan op basis van de werkelijke behoefte van het product.

Het implementeren van dit systeem is vrij eenvoudig. Het is alleen de software van de koelunit die aangepast moet worden.

CO2-besparing

Hoe werkt het.

De Quest II zal energie gaan besparen door de interne luchtcirculatie en de compressor veel efficiënter te gebruiken zonder dat er nadelige gevolgen zijn voor de kwaliteit van de producten.

De luchtcirculatie draait normaal gezien op volle kracht, echter de Quest II zal de circulatie aanpassen op de warmtebelasting. Dit kan vaak al beperkt worden tot zo’n 10% van de maximum capaciteit.

Voorts reduceert de Quest II ook het energieverbruik door de werking van de compressor af te stemmen op de koelcapaciteit die nodig is om de lading van de koelcontainer op de juiste temperatuur te houden.

Reftrade is nu bezig met de introductie van Quest II in zijn vloot.

Informatie aanvraag